Pechet and Robb Art and Architecture worked with PWL Partnership, Landscape Architecture  to redesign 10 blocks of downtown Vancouver .We  participated in all levels of the urban design including conceptualizing  custom fixtures for lighting, site furnishings, bike racks and sidewalk infrastructure.  Our benches and chairs are positioned to encourage the simultaneous creation of miniature social spaces along the street, while simultaneously allowing for individuals to find their own kind of respite.

Our suite of lighting elements  were intended to  rekindle the long lasting reputation of Granville as ‘the great white way’; as Vancouver’s epicenter of entertainment. (see our next section on this website which chiefly presents these lights)

Also, we designed a special events infrastructure  which can be used for festival use , impromptu street parties, art installations and performance.

Title
Granville Street Redesign
Location
Vancouver, BC, Canada
Client
City of Vancouver
Completed
2010
Studio Team
Bill Pechet, Andrew Mclean
Project Team
Pechet and Robb art and architecture ltd., PWL Partnership Landscape Architects Inc.
Fabrication
Jacob Brothers Construction
Images
Bill Pechet, Belinda Chan, Maurice Li, Clayton Perry, Jonathan Carter, Gabe Daly, Halima Quereshi